Hong Kong baby!
'Welkom op de 1e bestemming van je leven...' Ik lees het smsje en krijg een glimlach op m'n gezicht. Het klopt - ik zit in de bus naar m'n hostel - m'n avontuur is echt begonnen!
Ik kijk naar buiten en zie wolkenkrabbers, drukte, reclame, maar ook bergen, zee en schoonheid. Zoveel indrukken en emoties gieren door mijn lichaam. Ik kan wel spreken van een culture shock.
De jet leg doet me ook geen goed en langzaam wordt de brok in mijn keel groter. 'Waar ben ik aan begonnen?' Voordat ‘t me echt teveel wordt, heb ik al eetafspraken met Kat (Engels) en Ivana (Zwitsers).
Zo lief als ze zijn, het is toch tijd om het briefje van Jolande te lezen. 'Droog je tranen en stamp eens goed op de grond.' Ik zucht en besef dat het erbij hoort en probeer te slapen.
17-3-10
'Bah!,' ik neem een slok van mijn koude Starbuck Latte Green tea. 'Het smaakt naar zeewier!' Ivana en Anja (Duits) lachen me uit. En dan te bedenken dat zij het me nog aanraadden ook, haha. De thee is niet bevorderlijk voor mijn, nog steeds aanwezige, brok in m'n keel. Tijd voor het Great Ocean Park. Dit enorme openlucht pretpark met tientallen roltrappen is een super idee. Ik schiet in de lach als niet 1, niet 2, maar meerdere groepen Aziaten met me op de foto willen. Ik besef al gauw dat de combi van blauw-grijze ogen en een (nog) bleke huid, een grotere attractie is dan de dolfijnenshow en de achtbaan bij elkaar.
18-3-10
Copy uit mijn dagboek:
* Stanley Beach: geweldige busrit naar een heerlijk rustig eiland
* Via ferry (wauw!) naar Kowloon voor lightshow @ Avenue of Stars. AMAZING skyline, wauw!
* Met tram door de enorm drukke straten naar huis (0,25 euro)
19-3-10
Ik voel een zonnestraal op m'n gezicht. Ondanks de altijd aanwezige mist (?) in Hong Kong, is de lucht blauw.
Met Anja en Sonja (Duits) stap ik in de tram om vervolgens per ferry naar het eiland Lantau te gaan. Na honderden treden en de nodige zweetdruppels sta ik onderaan een van de grootste zittende Buddha's van de wereld. Het uitzicht is prachtig en ik kom tot rust.
Inmiddels zijn mijn kont- en beenspieren aardig getraind. Ik besluit de gezonde middag af te sluiten met een maaltijdsalade in Soho en een ijskoffie op The Victoria Peak.
De zon gaat langzaam onder en vanaf The Peak zie ik deze grote metropool veranderen in een prachtige sexy stad vol licht en logo's. Ik besef: 'Ik ervaar, ik voel, ik waardeer, ik leer en ik leef!'

21-3-10
Ik typ, ik zweet en ik slaap half. Welcome to Sydney!
Na weer een lange vlucht (9 uur) zit ik veilig aangekomen te internetten in een supermarkt tussen de honing en de chilisaus. Wordt vervolgd....
P.S. Nog wat cijfers en facts over HK:
Het weer: 8 (Warm, maar niet TE. Wel vochtig.)
Het hostel: 7.5 (Op 15e etage van een flatgebouw met normale appartementen.)
Bijzonder: HK is een stad van tegenpolen: chinezen bij kraampjes vs. westerse carrieretijgers en flats, licht, reclame, drukte vs. prachtige tuine en bergweggetjes
Aanrader: Barley with lemonade (=rijstlimonade)
Je vergeet de scheten latende man in de supermarkt ;-).
Kus!
Lieve Lys,
Wat een prachtig verhaal. Ik heb helemaal het idee dat ik bij je ben :) Had niet verwacht dat Hong Kong zo mooi zou zijn. Heerlijk voor je dat je daar even bent geweest. Geniet van Sydney en de rest van Australië!
Love u!
Liefs uit London... o nee Nieuwleusen ;)
Xx
Lysette, we waren tegelijk in Hongkong, maar wisten het niet van elkaar!
Ik kwam de 18e aan en ben er nu nog steeds: leg deze week werkbezoeken af voor de NHL aan de City University en het Institute of Education. Maar je hebt Hongkong overleefd, lees ik. En het is helemaal waar: hier enorme tegenstellingen heel dicht bij elkaar door elkaar zelfs! Alle goeds en een goede reis nu in Australie!
Heey lieve meid,
Ik ben blij te horen en te zien dat je het naar je zin hebt. & wat schrijf je mooi!! :) Inderdaad wel even slikken af en toe.. maar dat hoort erbij.. Het is iig fijn dat je snel wat leuke mensen ontmoet hebt daar! Maar ik geloof dat mijn smsjes niet meer aankomen (bij niemand niet) dus ik denk dat het toch maar mailen wordt vanaf nu. Zullen we binnenkort gewoon een tijdstip afspreken op skype? Nou geniet ervan lieverd... ik ben benieuwd naar Sydney!
Heel veel liefs uit Krabi :)
Hoi Lyset!
Wat een mooie foto's en verhalen zeg!! Ben benieuwd naar wat je nog meer gaat meemaken! Veel plezier in Sydney en geniet ervan!
X Anneke
Hoi meis!
Wat fijn om te horen dat het goed gaat! Fijn dat je al mensen hebt ontmoet daar, ben je toch niet helemaal alleen in die grote stad :)
Nu in Sydney, ben heeeeel benieuwd. Laat snel weer wat van je horen!!! :)
Sas
Hee lieve lies!
Goed om te horen dat je je vermaakt.
En die mist in HK.. is dat smog??
Ben benieuwd of je ook zo kan genieten van het land van OZ ..! :) Ik ga snel je foto's bekijken!
Liefs Annem
Hoi zusjes,
Wat een mooi verhaal en super foto's. Als de jetlag (ja met een a) straks voorbij is wordt het vast alleen nog maar mooier!
groetjes,
stefan
Hey lieve Lys, wat een mooi verhaal om te lezen!!! Je doet het hartstikke goed! Geweldig om je zo te volgen en te lezen wat je allemaal voelt en meemaakt. Veel plezier verder, geniet en weet dat de dipjes erbij horen!! Dikke knuffel en veel liefs van ons!
Skattie!
wauw...die emoties kun je echt mooi onder woorden brengen! ik voel het echt met je mee!
en meis...ik ben blij dat je wat leuke mensen hebt ontmoet en ik had er alle vertrouwen in dat je het wel ging redden! op naar het volgende avontuur!
dikke kus vanuit een zonnig NL! :)
Tjonge... Een drukke week gehad lijkt me zo. Wat leuk dat je met allerlei mensen afgesproken hebt. Erg prettig om je verslag te lezen en je een beetje te volgen. En wat een mooie foto's!! Respect voor je!!!!
Loop je daar in Hong Kong de boel ook al onder te kliederen? :-)
Heel veel plezier in Australie! Ik las laatst wel dat een kangaroe iemand knock-out had geslagen dus beware ;-)
Geniet!!
Lieve Lysette,
Fantastisch wat je allemaal onderneemt, wat een lef heb je toch. Super om te zien wat je allemaal onderneemt, ik ga het volgen! Echt klasse van je.
Veel plezier in Australie.
Groeten, Michiel
Wauw, klinkt allemaal als een droom:)
bijzonder lijkt me, zo'n andere stad dan
wat wij kennen allemaal.. probeer alles
goed in je op te nemen en zwaar te genieten!
Liefs Iris
Zo te horen vermaak jij je daar wel!
Veel plezier down under! Neem je een koala voor me mee? =P
Dag meissie,
Wat heb je jouw ervaringen en avonturen mooi onder woorden en in beeld gebracht.
Ik had die Chinezen wel eens willen zien die jou allemaal op de foto wilden zetten, ha ha.
Ik heb respect voor je hoe je met je gevoelens en emoties omgaat, toppie.
Je weet en je kunt lezen dat er heel veel lieve mensen met je 'mee reizen'.
Geniet maar en we blijven benieuwd naar je verdere ervaringen.
Arjan
"You go girl"
Wat een prachtige eerste indruk van je reis. Gisteren zaten we met ons drietjes rond de wereldkaart om je te volgen. Stoer van je! Heel veel plezier en geniet ervan.
Boukelien, Eline & Ruben
Hoi Lysette,
Wij zijn trots op jouw, een echte onderneming deze reis, vervolg met interesse jouw verhalen.
Je vader en Alwin waren gisteren nog bij ons, voor de belijdenis van Jeroen. Het was een mooie dag, Jeroen heeft ervan genoten. We hebben veel aan jouw gedacht; wat je in het moment aan het doen bent.We horen het en lezen het wel. Groeten uit Echteler, Nanda
Hoi Lysette,
Leuk om iets van je te horen en te zien.
Geniet maar lekker van je reis.
Liefs, Jet.