Lys around the world!

Puur natuur & Oost west Sydney best

Er zijn nog geen twee wekenvoorbij sinds mijn vorige weblog-update. Toch zit ik nu al 40 minuten op een groen bankje in de Botanic Garden tussen plukjes vogeldons, palmbomen en lezende mensen, te bedenken hoe ik de afgelopen tijd kort onder woorden kan brengen. Conclusie: dit is praktisch onmogelijk.

Dankzij mijn enorm strakke planning voor Australie, doe en zie ik heel veel in een korte tijd. Ik heb amper tijd om de ervaringen te laten bezinken. Laat staan te beschrijven!

Puur natuur

Het is 5 uur 's ochtends. Nog voor mijn wekker de kans heeft om lawaai te gaan maken, zet ik 'm uit. Ik heb slecht geslapen en ben doodnerveus voor de tour. Drie dagen in de outback, de woestijn van Australie. Hoe ga ik dat vinden?

Vanuit Alice Springs begin ik de tour samen met nog 23 reizigers. Onze rastaharige tourguide Nunu ('noenoe') rijdt ons naar Kata Tjuta voor een flinke hike. Het is behoorlijk afzien in de brandende zon en vliegen die maar wat graag mijn neus en mond in willen vliegen. Maar wauw, wat is het er prachtig!

Toch ben ik blij wanneer we de dag afsluiten met de zonsondergang bij de beroemdeAyers Rock. (Oftewel: Uluru, heilig gebergte van de Aboriginals, de oorspronkelijke bewoners van Australie.)

Ik word wakker van een druppel op mijn gezicht. Het waait hevig. Als ik mijn ogen open zie ik dat de prachtige sterrenhemel is veranderd in een donkere flitsende massa.

Ik besef meteen dat ik in een swag en slaapzak op de grond lig. Nog geen 3 minuten later lig ik kledder nat en zonder slaapzak in een noodtent. Het is 2 uur 's nachts. Nog 3 uur 'slaap' te gaan...

Na zonsopgang en een introductie over de aboriginal cultuur begin ik aan de basewalk van 13 km om Uluru heen.

Het is zo heet, dat het lijkt alsof al het water dat ik drink regelrecht mijn huid uitstroomt. Misschien was de halve basewalk toch een beter idee...

Na weer een enorm korte nacht in mijn swag besluit ik de korte wandeling in de Kings Canyon te doen.Gelukkig was dit het laatste actieve gedeelte van de tour. Na een lange bustocht terug naar Alice Springssluit ik de tour af met eenBBQ in het hostel.

De dag na de tour neem ik een rustdag. Ik was mijn kleren (incl. portemonnee) en verdiep me in de Aboriginal kunst. En samen met Martin (Duits), die ik in Adelaide heb ontmoet, verken ik het stadje. Een rustig eind van heftige dagen in het echte Australie.

Opmerkelijk: Het heeft zoveel geregend, dat de hele desert groen is i.p.v. rood.

Oost west Sydney best

Na Alice Springs voelt Sydney aan als een heerlijke verkoeling. Tegelijk is het een warme deken. Ik ben namelijk weer in hetzelfde hostel en ontmoet verschillende 'oude' en nieuwe bekenden. Na een paar enorm gezellige dagen met strand, BBQ, stappen en rondwandelen is het helaas tijd om mijn verdere reis te plannen.

Ik voel een enorme steek in mijn buik. Hoeveel zin ik ook heb om de oostkust te gaan bewonderen, het is erg moeilijk om Sydney en de leuke mensen te verlaten.

De eerste stop zijn de Blue Mountains. Met Thilo en Chris (Duits) huur ik een auto en samen cruisen we naar dit prachtige berggebied vlakbij Sydney. Na 2 dagen vol wandelingen (lees: trappen van >600 treden) en uitzichten waar je stil van wordt, zit ik met spierpijn in het vliegtuig naar Brisbane. Na een dagjeBrisbane begint mijn trip naar Cairns. De eerste stop: Noosa! Wordt vervolgd...

Bedankt en veel liefs

Via deze blog wil ik jullie ook bedanken voor alle lieve berichtjes. Jullie steun en vertrouwen in mij betekent heel veel voor me! Deze foto is daarom speciaal voor jullie:

Monique

Lys, wat heerlijk om je verhalen te lezen en mee te genieten van wat je doet en vooral ervaart. Het gevoel van 'help wat doe ik hier' en 'waar ben ik aan begonnen'... En dan de vreugde en blijdschap om alles wat er op je pad komt. Zo herkenbaar!!!
En deze prachtige foto, ik hoef je vast niet te vertellen hoe ik geniet van je harten en hoe mooi ik het vind dat je ze op je pad tegenkomt :) Dankjewel voor het delen!
Heel veel liefs vanuit Nederland, Mo xx

Alwin

Mooi geschreven hoor zussie:)
Zo zie je maar dat je dingen moet doen, om ze te zien...

Sjoerd

Het blijft leuk om je verhalen te lezen! En ik hoop dat je dan ook van elk moment blijft genieten :-D

Veel plezier in Nieuw Zeeland! Doe de KIWI's de groeten! :-)

Kirsten

Lys, wat een verhalen en vooral wat een avonturen. Voor mijn gevoel ben je pas net weg en kan het al niet meer bijhouden hoeveel je al hebt gezien! En de foto's, die zijn fenomenaal! Als je terug bent kun je een expositie gaan organiseren.
Enjoy! Liefs Kirsten

Annem

Wow lies, wat een prachtige avonturen om te lezen en natuurlijk veeel mooier om zelf mee te maken!
Gek misschien om uit mijn mond te horen, maarr ik ben jaloers!! (en leuk dat je ook de blue mountains hebt gezien!)
Kus voor jou van mij!

Jus

Fijn om weer een verhaal van je te lezen :-). En wederom schitterende foto's! Gek genoeg toch wel overeenkomsten met Afrika, haha.

Kus!

Iris

wauw lies! wat kan jij alles goed onder woorden brengen wat je ziet, lijkt me fantastisch! en dan te bedenken dat het waarschijnlijk in het echt nog veel mooier is dan het zo al klinkt...
Enjoy en ik ben trots op je!;)

Liefs en een knuffel Iris

Verena Huster

Hey:)
ik vind het echt leuk je verhalen te lezen..klinkt als of je een echt mooie tijd hebt :) Hier in Leeuwarden kunnen wij nu ook eindelijk van de zon genieten..ik leer nog steeds Nederlands met Laura (zij heeft heel veel geduld met mij:)) en morgen ga ik mijn eerste Nederlandse toets schrijven...
Ik wens je nog veel plezier en ik ben zeker dat je die tijd nooit meer vergeet.
Groetjes
Verena

Jolande

Hey Lys, ik sluit me aan bij alle voorgaande stukjes: wat breng je je avonturen prachtig in woord en beeld!! Fijn dat je al die leuke mensen tegenkomt, al die prachtige plekken en al die bijzondere indrukken!!! Geniet ervan, want voor je het weet is het weer voorbij!!
Hier alles goed. Sanders concert was erg leuk. voor de pauze het opstapensemble en het leerlingenorkest waar Sander in zit, na de pauze de grote Harmonie. Erg leuk.
Afgelopen zaterdag stonden wij op het podium van de Tamboer, te strijden om de titel; het beste koor van drenthe. Op een half puntje na werden we 2e....... Ik vond ons absoluut beter, maar dat had de jury niet zo goed in de gaten.....
Verder gaat het hier prima, ben vandaag maar eens weer met een schilderij verdergegaan. Als ik zo doorga komt die expositie er nooit. Komend weekend sta ik in Hengelo met mijn moeder op de rommelmarkt op zaterdag en zondag is de Cascaderun, dan staan we 's middags te zingen. Kortom, ook hier vermaken we ons. Lieve Lys, een dikke knuffel van ons allemaal, vanuut een zonnig Hoogeveen. Tot snel weer horens!!!

bianca

Wauw!! Wat stuur je mooie kado's op zeg! Prachtige foto's!!! Adembenemend mooi! (Heb de foto van het hart in de boom even van je gestolen hoor..) Het zal inderdaad lastig zijn om alles wat je meemaakt te omschrijven. Zo veel... Maar wat je schrijft geeft zeker een heel goede impressie.
Hier gaat de hectiek gewoon door. Een drukke week met onvoorziene gebeurtenissen. Gert's moeder in het ziekenhuis na een val. Gelukkig niks gebroken. En de 2e kat die dit jaar is dood gegaan hebben we net een plekje in het bos gegeven naast de 1e kat. Zijn ze allebei niet alleen aldus Amber. :)
Geniet van je verdere tocht, ondernemingen en ontmoetingen. Ik hoop gauw weer een verslag van je te lezen!

Liefs van Bianca.

Karin

Dag meis,

Wat een super verhaal weer. Geniet er met volle teugen van en jij zo te zien ook!! Veel plezier nog en succes!!

Liefs Karin

Nicolet

Wat een mooi verhaal en prachtige foto's. Heerlijk om je zo te kunnen volgen :)
Enjoy skatje!
Xx

Janet

Heey lieve Lys,

Knap hoor hoe je met weinig woorden al je belevingen zo mooi onder woorden hebt gebracht.. Denk niet dat mij dat gaat lukken. :)
Het ziet en klinkt echt ongelovelijk wat je allemaal doet..! Geniet er nog maar even goed van. Voor je het weet zit je met Nico en mij aan de wijn met heimwee te vertellen over hoe mooi je reis wel niet was. :)

Liefs!

Tjerk Idsinga

Hoi Lysette,
Hoorde vanochtend van je vader dat je een fantastische reis aan het maken bent. Geweldig dat je dit ervaart en ervan geniet.Ik heb genoten van je mooie foto's en wens je nog een heel plezierig verblijf toe Down-Under en veel mooie herinneringen.
hartelijke groet van een "oude spierenkneder"uit Zuidwolde

Esmée

Ik ga in de wintervakantie naar Australië en wat is nou het leukste om te doen in Australië tussen de route Sydney en Brisbane??

Lysette

@ Esmée
Hoi! Voeg me even toe op hyves of facebook (Lysette Hartman) en ik geef je wat gave tips!!